När jag åtar mig att göra beställningsuppdrag.

 

Vissa modeller utformar jag helt och hållet från grunden, ibland får jag en färdig bas att jobba utifrån och det händer även att jag får en påse med delar av ett smycke som gått sönder......

 

När jag får sådana beställningsuppdrag brukar jag börja med att ta fram smyckesdelarna, låter dem ligga framför mig en stund och sedan tänker jag på personen som ska ha smycket.

Vilken person är det?
Vilken stil passar?
Vilken känsla ska förmedlas?

Ibland kan det komma en tanke och idé direkt, men det händer också att jag får gå ifrån en stund och göra något annat. Låta det ligga där och mogna till.
 
Känslan att sedan fritt kunna skapa något nytt utifrån materialet som finns, att kanske lägga till några nya delar och sedan göra ett helt nytt smycke - det är lycka!
 
-------

Det var en stor ära när jag fick uppdraget att göra smycket till Kils lucia 2009.

 

 

Det är gjort i 925-silver och symboliserar livet väg. Detta smycke gör jag på beställning, och det varierar lite från gång till gång, vilka snirklar som vill ge sig till yttryck. Finns även som ring.

-------

Ett annat uppdrag som berört är detta hjärta i flinta som bär på en unik och känslofylld historia.

 

 

 

Att bli tillfrågad om att formge en infattning till något sådant känns väldigt hedersamt.

 

 

När jag skapar på detta vis brukar ofta de olika formerna symbolisera något. Om denna känsla kommer skriver jag ner det och skickar med vid levereransen.

-------

De här sötvattenspärlorna kom till mig, förpackade i en påse. Jag lade upp dem framför mig och sedan fick formgivningen mogna till. Som tur är kan jag jobba på detta sätt då jag har förstående kunder.....

 

 

Mognadsprocessen tar olika lång tid och jag sätter mig inte och jobbar förrän jag känner i händerna att tillfället är det rätta. Här tillkom det dessutom lite andra delar innan smycket såg dagen ljus i en ny skepnad.

 

 

---------------

Gamla, ärvda pärlor levererade i en plastpåse fick nytt liv.

 

 

De blev till örhängen, armband och halsband.

Övriga delar i detta smycke är 925-silver.

-------------------

 

 

Den här beställningen, som kom via mail, innehöll ett foto samt en kort beskrivning av personen som skulle få smycket. Utifrån detta startade sedan formgivningen, där varje böj, varje pärla och varje liten detalj symboliserar något av det som jag kände när jag såg på fotot och läste beskrivningen. Alltså ett smycke som skapats helt och hållet utifrån en speciell person.

925-silver 

-------------

 

Har du någon fråga om beställningsuppdrag kan du maila mig på kanslansvag@live.se

 

 

 

Känslans väg - Mia Karlsson © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.kanslansvag.se

 rummetforvalbefinnande.blogspot.com